Best kept shopping secrets of Haarlem

Best kept shopping secrets of Haarlem

Gelukkig ben ik weer helemaal beter, en was het tijd om dit weekend weer op verkenning te gaan. Ditmaal ging ik met mijn lieve vriend naar Haarlem toe, op zoek naar leuke en hippe winkeltjes. Haarlem is al meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland en ik kom hier dan ook geregeld als ik even weg wil uit de drukte in Amsterdam, en wat kleinschaligere winkeltjes wil bezoeken! Ik vind het een hele fijne en gezellige stad, en naast leuke shopping winkeltjes kun je er ook heerlijk koffie drinken, lekkere broodjes eten en zijn er ook veel terrasjes en hofjes te vinden.
Een van de winkeltjes die ik in Haarlem niet oversla ik Jutka en Riska. Deze winkel zit overigens ook in Amsterdam West (en in Antwerpen), maar in Haarlem vind ik hem gewoon net iets leuker vanwege de locatie en het assortiment van de winkel, dat in elk filiaal een net iets andere inslag heeft. Jurka en Riska verkoopt zowel nieuwe als vintage items en heel veel leuke sieraden en andere accessoires. Daarnaast zijn ze ook samenwerkingen aangegaan met concept stores (waaronder hutspot in Amsterdam), verzorgen ze af en toe catwalk shows met jonge ontwerpers en marktkraampjes tijdens festivals. Helemaal leuk dus! Ik koop hier altijd wel een leuke sieraad en ook dit keer heb ik er weer een mooie ketting kunnen kopen!

 

Een ander leuk winkeltje dat in de parallelstraat van de grote winkelstraat van Haarlem zit, is Best Kept Secret.
Dit winkeltje heeft ook veel leuke vintage items, maar voornamelijk veel lieve jurkjes in allerlei kleurtjes met leuke motiefjes erop. De mode wordt gekenmerkt door Engelse fashion, wat met name te zien is aan de motieven, hooggesloten bloesjes met kanten kraagjes. Daarnaast zijn er ook veel cropped tops te vinden, een ware hit deze zomer! Ook dit winkeltje is een feestje om te bezoeken, en ik zou deze dan ook zeker niet overslaan als je een bezoekje aan Haarlem brengt!

Liefs,

Mary

 

 

Share This

About the author

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>