Fashion Series Review

Fashion Series Review

Het zijn drukke dagen op het werk en daardoor ben ik als ik thuis kom toe aan echte ontspanning. Ik doe niets liever dan lekker een serie kijken en het liefst natuurlijk een serie of filmpje dat alles te maken heeft met mode. Vandaag zet ik de leukste fashion series eens even op een rijtje, voor de ultieme ontspanning én inspiratie in een!

Van buitenlandse bodem blijft mijn favo serie toch wel Ugly Betty. Deze serie gaat over de idealistische Betty die haar droom als journalist probeert te verwezenlijken door te starten als secretaresse van de hoofdredacteur van een fashion magazine (maar eigenlijk enkel deze baan heeft gekregen omdat ze er dusdanig uit ziet dat haar baas niet met haar het bed zal delen) Ik durf het al bijna niet meer te zeggen, omdat ik altijd veel kritiek krijg als ik dit zeg, maar ik blijf toch altijd erg van deze serie genieten. Alhoewel deze serie in 2010 voor het laatste op de TV te zien was, moet ik stiekem bekennen dat ik nog wel eens een aflevering terugkijk :) Het leuke aan de serie vind ik dat alles zo lekker over de top is, erg onrealistisch, maar toch altijd met een mooie moraal. Daarnaast ben ik gek op Amanda en Marc, het hilarische duo dat Betty het level zuur maakt. En ik kijk ook graag naar de outfits van de hoofdrolspelers die ik nog steeds inspirerend vind en erg leuk vind om naar te kijken.

Een film met een zelfde soort verhaal is natuurlijk ‘The Devil Wears Prada. Deze film blijft ook een klassieker alhoewel ik bij Ugly Betty de outfits leuker vind om naar te kijken wegens met name het kleurenpallet aan kleding in de serie. Overigens heb ik afgelopen zomer ook het boek gelezen dat het vervolg is van deze film, ‘De wraak van Prada’. Ook zeker een aanrader om te lezen ter ontspanning!
Een paar weken geleden is op Nederlandse bodem de serie Fashion Planet gelanceerd. De serie gaat over een modetijdschrift dat met de komst van een nieuwe hoofdredactrice een succesvoller blad moet worden en dat gaat met harde hand. Deze serie is natuurlijk de ultieme combinatie van zowel Ugly Betty en The Devil Wears Prada, en daardoor eigenlijk weinig vernieuwend. Daarnaast komt de hardheid van hoofdredactrice Rebecca van Fashion Planet ook minder goed uit de verf dan Wilhelmina uit Ugly Betty. Daar leent ook de Nederlandse cultuur zich niet zo voor, vind ik zelf. Wat ik wel leuk vind aan deze serie is de samenwerking met H&M. De outfits die de acteurs in de serie Fashion Planet aan hebben zijn bijna allemaal te koop bij H&M en met de H&M app kun je ze direct in je winkelwagentje leggen. Ik zal eerlijk toegeven dat deze marketing strategie bij mij al heeft gewerkt….(Een echte Confashion by Mary!) en daarom ook een leuke toevoeging aan de serie. Ik zal de serie de aankomende tijd dan toch ook blijven volgen :)
Een serie die hier trouwens ook nog op leek van buitenlandse bodem was Jane by Design. Deze serie was in 2012 uitgezonden, maar helaas heeft het geen vervolg gekregen. De serie blijft overigens wel leuk om te downloaden;)

Andere series/programma’s die ik ook altijd volg van eigen bodem zijn de make-over programma’s. Ik vind dit altijd echt een ultiem bewijs dat mode en beauty personen zowel uiterlijk als innerlijk  kunnen veranderen. De verschillen zijn soms zo groot, dat ik eigenlijk het liefste iedere persoon in Nederland een stylist zou willen toewensen (al is het maar voor een keertje). Series als Trinity en Suzanna, Hotter than my daughter, Een nieuw begin, ze hebben allemaal dit element en ik kijk ze het liefste allemaal. Recent is weer een nieuw seizoen van de Modepolitie 2.0 op tv gekomen en ik kijk dit programma dan ook graag!

Tijd om de TV aan te zetten, de hakjes uit te doen en eens lekker te gaan genieten van een van deze programma’s. Veel kijkplezier toegewenst!

Liefs,

Mary

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>