Forbidden labels & fashionistas in a jar

Forbidden labels & fashionistas in a jar

Het weekend is helaas alweer tot een einde gekomen en de eerste werkdag zit er alweer op. Toch geniet ik nog even na van het weekend, want het was echt een fijn weekend. Daarnaast heb ik weer een aantal leuke ideeën kunnen opdoen tijdens het design event ‘De Invasie’ in de Brakke Grond in Amsterdam. Hier toonden 50 Vlaamse en Nederlandse ontwerpers hun werk. Het was erg leuk om hier even rond te kijken, want er zaten erg vernieuwende items tussen.
Zo was er een ontwerper die ontwierp onder het label ‘God Forbid Fashion’, en streetwear toonde met een absurde twist, vaak geinspireerd op het geloof (maar dan een tikje overdreven :) ).

Daarnaast was er een dame die af wilde van de saaie pochetten die mannen in het voorzakje van hun pakken dragen en hierop op vernieuwende wijze een twist aan heeft gegeven van metalen figuurtjes. Er was ook een designer die liever niet voor mensen ontwierp maar voor zijn passie voor katten en hoe kan dit nou beter met een label als ‘De Snorhaar’. Deze man ontwierp een luxe tas van stof waarin de katten op luxieuze wijze kunnen worden vervoerd (en de katten dit aangenamer vinden omdat het van stof is).

Verder was er een mannelijk duo genaams Suits voor Dudes en graag af wilden van het saaie pakken imago en waren pakken ontwierp van Chinese prints & bloementjes prints.
Mijn persoonlijk favoriet was wel van Hermini. Deze Vlaamse ontwerpster maakt kleine fashionistas van karton en toont ze in mooie glazen potten. Daarbij is het zelfs mogelijk om een mini me van jezelf te laten maken door een foto naar de designer op te sturen. Een geniaal kado, zeker eentje die op mijn verlanglijstje komt te staan.

Verder waren er veel designers met mooie sieraden, ludieke teksten op tshirts & vernieuwende kapstokken. Ik vond het heerlijk om bij dit event aanwezig te zijn en vol nieuwe ideeën ben ik weer klaar voor een nieuwe werkweek.

Liefs,

Mary

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>