Grote voorjaars schoonmaak

Grote voorjaars schoonmaak

Het is lente en dus krijgen veel mensen van die onrustige momentjes.. Onrust omdat we toe zijn aan de zomer en de winter definitief achter ons willen laten! En hoe kan dat nu beter dan alle winterse kleding op te ruimen en te bergen zodat we het niet meer hoeven te zien tot eind september als we het pas weer uit de kast hoeven te halen. Ik werd de afgelopen dagen zelf al helemaal gek van alle warme winterjassen die alle ruimte aan de kapstop innamen, en de zware truien in de kast waardoor ik de luchtige shirtjes niet meer kon vinden. Daarom was het vandaag tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak! Het is tevens de eerste dag van mijn vakantie (!!!) en aangezien ik deze graag fris wilde beginnen ben ik mijn kamer eens rigoreus gaan opruimen. Ik hanteer hiervoor altijd een gouden regel. Als ik de items langer dan een jaar niet heb gedragen of gebruikt, dan moet het weg! Heel soms maak ik een uizondering op de regel, als ik toch te veel ga twijfelen en mezelf ervan overtuig dat ik het toch zeker in de aankomende weken weer eens zal dragen omdat ik eigenlijk stiekem was vergeten dat ik nog in het bezit was van dit item… Echter, als ik na een half jaar dit item weer ongebruikt tegenkom, dan gaat het definitief de prullenbak in! Ik kwam er bij deze opruimsessie achter dat een jaar wel erg snel voorbij gaat.. Ik kon mij mijn laatste opruimwoede ook al niet meer herinneren en dus ging ik rigoureus door al mijn kasten heen.

Ik heb uiteindelijk al mijn lades, kastjes, doosjes, en kistjes doorgesplit en ben trots op het resultaat! Maar liefst 1,5 vuilniszak aan shirtjes, riempjes, sjaaltjes en andere frutsels zijn definitief verleden tijd! Daarnaast voel ik me vandaag nog beter, nu ik hiermee ook nog mensen heb kunnen blij maken, die het nog veel meer nodig hebben dan ik, door deze spullen te doneren aan het Roden Kruis.

Met een goed gevoel en orde in mijn kast en hoofd, ben ik dus klaar voor mijn trip naar Rome, die vanaf morgen op het programma staat, maar eerst ben ik nog even bezig om ook mijn kamer leuk te stylen, nu ik af ben van al die troep.
Zoals je hier op de foto kan zien ben ik heel erg blij met mijn kaptafel, dat het pronkstuk is van mijn kamer. Ik heb deze tafel als erfstuk van mijn oma gekregen en sindsdien staat en gaat de tafel waar ik woon. Al toen ik een klein meisje was, keek ik al verlekkerd naar de kaptafel en ik ben er nog elke dag heel erg blij mee! De zilveren borstel en spiegel zijn ook van mijn oma geweest.
En wat vinden jullie van mijn paspop die ook in mijn kamer te vinden is? Elke week krijgt de pop weer een nieuw jurkje, zodat ik eigenlijk altijd weer een beetje een ander interieur heb en tevens een nieuwe outfit kan samenstellen. Vandaag heb ik gekozen voor de little black dress bij de pop, maar wellicht neem ik dit jurkje ook wel mee naar Rome en krijgt de pop weer een nieuw jurkje aangemeten…

Veel liefs,

Mary

Share This

About the author

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>