Op ontdekkingstocht in de Utrechtsestraat

Op ontdekkingstocht in de Utrechtsestraat

Er is niets leuker dan nieuwe winkeltjes te ontdekken in mijn eigen stad. Zo af en toe als de tijd het toe laat, dan pak ik mijn fiets en ga ik rondjes fietsen op zoek naar nieuwe winkeltjes of leuke straatjes, op zoek naar inspiratie.
Vooral in deze tijden is het verloop van winkeltjes heel erg groot in de stad, wat natuurlijk heel erg jammer is, maar ook veel kansen biedt voor nieuwe initiatieven, zoals bijvoorbeeld de pop-up en concept stores die als paddenstoelen uit de grond lijken te komen. Afgelopen week toen ik weer eens met mijn fiets door de stad heen reed, kwam ik zowaar weer eens uit op de Utrechtsestraat. Normaal gesproken fiets ik hier eigenlijk altijd snel doorheen. Niet omdat ik het geen leuke straat vind, integendeel, maar meer omdat ik hier altijd gewoon voorbij raas en het mij nu weer eens tijd leek om rustig aan naar alle winkels te kijken.

Zo kwam ik direct een pop-up store tegen waar deze fantastische zwarte schoenen voor de deur stonden te pronken. Het was een winkeltje met een tijdelijk karakter waar je een paar goede vondsten voor met name Carnaval kon vinden. Maar ook voor de echte koopjesjager en koopjesvinder, konden er wat leuke vintage items worden gevonden.

Maison NL

Verder op vond ik een concept store in de Utrechtse straat, Maison NL. Concept stores vind ik altijd erg leuk omdat het een hele eigen stijl uitdraagt en ook omdat het vaak een combinatie is van interieur en fashion. Ook in deze winkel vond ik een aantal must haves om op mijn verlanglijstje te zetten.

Mijn favoriet is deze ketting, een prachtig fashion statement voor bij een simpele outfitimage[3]

Helaas aan het prijskaartje te zien, niet voor iedereen toegankelijk.

Daarnaast vond ik een aantal hele leuke boekjes voor de kleine (en grote) fashionistas onder ons:

Een flip fashion boek waarbij je met verschillende plaatjes elke keer een andere look kan stylen.

fashion boek image[4]image[5]

En deze, over het meisje Coco op zoek naar haar zwarte jurkje!

Tot slot ging ik nog een aantal interieur winkels in. Alhoewel ik liever op zoek ga naar een nieuwe outfit, heeft mijn huisje ook dringend een make-over nodig en ben ik op zoek naar een nieuw tafeltje, dat helaas nog steeds geen succesvolle missie is geweest. Wel vond ik deze mooie spiegels:

image[3] (2) image[2] (2) image[1] (2)

Kortom, een geslaagde shopdag dus, zonder al te veel geld uit te geven, maar wel voldoende inspiratie voor op mijn wensenlijst!

Ik eindigde de dag met een lekkere cappuccino bij een leuk authentiek bakkertje in de Utrechtsestraat en daar vond ik ook deze geweldig smoothies, waarvan ik het niet kon laten om ze op de foto te zetten:

image (2)

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>