Pearl village

Pearl village

Het vakantiegevoel heb ik nu wel echt ervaren nu ik mijzelf in Halong Bay waan, een van de zeven wereldwonderen. Halong bay is echt fantastisch, super rustgevend en de faciliteiten zijn ook super luxe.
In de ochtend zijn we door een gids opgehaald om vanuit Hanoi zo’n 4 uur te rijden om aan te komen bij de haven van Hanoy bay. Opvallend zijn de super vriendelijke Vietnamezen die toeristen niet moe zijn en trots zijn dat zij hun land mogen presenteren wat ze vol enthousiasme doen. Een Vietnamees die binnen het toerisme werkt wordt ook gezien als iemand die een goede baan heeft voor Vietnamese begrippen. Daarnaast valt op dat Vietnamezen ook best ijdel zijn. Zo heeft mijn gids glimmend opgepoetste Italiaanse loafers aan, een smetteloos witte v-hals met trendy print, een ray-ban achtige zonnebril, hip kapsel waarvan de zijkanten opgeschoren en lange kuif die om de zoveel tijd met veel aandacht even door zijn vingers langsgaat en nonchalant in model blijft. Daarnaast beschikt zelfs deze jonge man over een leren sporttas en een iPhone waarmee hij een coole uitstraling achterlaat. Waarschijnlijk is de man niet helemaal representatief voor de rest van de Vietnamezen maar ook in Hanoi viel al op dat de dames niet weg zijn van pumps met hakken van minimaal 10 centimeter en strakke jurkjes om hun tengere lijfjes. Ik vind het stiekem wel erg leuk om hier naar te kijken.

In Halong bay zijn we op een cruiseschip gebracht waarin we een mooie cabine hebben. De geheel verzorgde reis is goed geregeld en met name het eten is weer erg kleurrijk en smaakvol. De boot brengt ons langs kleine strandjes, rustige plekjes, er is tijd om langs een vissersbootje te kanoën en te zwemmen. Een bijzondere tussenstop was een bezoek aan het parelmuseum. In dit museum laten ze zien hoe de parels worden gemaakt, een proces dat 4 tot 8 jaar kan duren en dan nog zijn er veel parels die niet geschikt zijn voor de verkoop omdat ze niet rond zijn als het proces is volbracht. Een parel wordt in een bepaalde plaats van een oester gevormd en het is dus een geheel natuurlijk proces. De natuur wordt tegenwoordig wel een handje geholpen doordat de parelmoer al in de oester wordt gestopt. Er zijn ook veel verschillende gradaties binnen de parels en deze worden gerankt van A klasse tot AAA.
Ik kon het natuurlijk niet laten om een van deze bijzondere sieraden te kopen en ben erg blij met mijn nieuwe pareloorbellen.

 

Liefs,
Mary image image image image image image

 

 

Share This

About the author

2 comments

  1. Merel

    Leuk Marije! Geniet ervan, enne.. die pareloorbellen zul je zeker vaak dag dragen, tijdloos en stijlvol bij bijna elke outfit! Ik draag de mijne zo’n beetje elke dag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>