Rock & Roll It-girls tijdens Danie’s Fashion Show

Rock & Roll It-girls tijdens Danie’s Fashion Show

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij de Maybelline New York presents By Danie Fashion show ter eren van de Fall/Winter 2014/2015 collectie. Afgelopen zomer was ik ook bij Danie’s eerste fashion show tijdens de Amsterdam Fashion Week summer 2013, maar dit keer hadden Maybelline en Danie ervoor gekozen om de fashion show niet tijdens de Amsterdam Fashion week te presenteren, maar in theater Tuschinski in hartje Amsterdam.

De show stond in het teken van de it-girls on film, met stoere, Rock-en-Roll achtige outfits met een romantische touch. De locatie leende zich dus goed voor deze hippe fashion show, en ook de styling van het event was geheel in lijn, van de rode loper tot aan de snacks die voor en na de show werden geserveerd. Zo waren alle film posters gevuld met Danie’s nieuwe looks, werden er high-end drankjes geserveerd (prosecco, limoncello en munt, een zeer goede combi, I like!), maar konden ook de Amerikaanse invloeden aan het event niet ontbreken. Zo werden er kleine popcorn bakjes, mini hamburgers en patatzakjes geserveerd (overigens allemaal in By Danie doosjes) om het New Yorkse en bioscoop gevoel te onderstrepen. Met een goed gevulde maag en al een beetje tipsy, konden we daarna de fashion show betreden. In de grote zaal van Tuschinski was de catwalk uitgerold tussen de bioscoop stoelen en voor het witte doek was een podium waar ruimte was voor een band.

De show werd afgetrapt met een filmpje waarmee door middel van Coco Chanel’s boodschap de kern van de Fashion Show werd duidelijk gemaakt: ‘Every day is a fashion show, de world is your runway!’.  De show werd daarna gelijk goed geopend toen Candy Dulfer haar intree maakte, met 2 rappers. De sfeer zat er dus al goed in, want met Candy kan het eigenlijk al niet meer mis. Gedurende de hele show wist zij de aandacht naar zich toe te trekken en stond regelmatig in de spotlights om haar solo’s op de sax te vertonen. Onder begeleiding van de band kwamen ook de modellen op het podium en waagden zich over de catwalk in de zaal. De collectie bestond uit t-shirts met ludieke teksten en prints, beanies en sjaals, zeer hoge hakken, fladderende jurkjes met sterren en leren leggings. Na 45 minuten was de wervelende show alweer tot een einde gekomen en kon het publiek met een goed gevulde goodie bag en piep in de oren van de rock band als een echte it-girl de zaal verlaten om vervolgens nog lekker na te nippen aan de bar en natuurlijk zien en gezien worden.

Ik vond de show een aangename verassing en vooral omdat ik het beter vond dan de vorige fashion show van Danie. Alhoewel ik sommige outfits wel wat te veel vond lijken op haar eerste fashion show vond ik de collectie wat unieker. Daarnaast paste alles geheel in het plaatje van de show en een ding is zeker duidelijk, dat Danie in ieder geval goed is in styling. De band met Candy Dulfer was echt de show steler en beter dan de band van afgelopen zomer (die toen wat vals was en daardoor te veel afleidde). Kortom een zeer geslaagd event!

image[1]

 

 

Share This

About the author

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>