Rome by Bicycle

Rome by Bicycle

De laatste dagen van mijn vakantie in Rome heb ik voornamelijk veel van de zon genoten! Het was prachtig weer, met temperaturen van rond de 25 graden! Dus konden ook de jurkjes uit de koffer gehaald worden en heb ik al een kleurtje kunnen opdoen.

Een echte Nederlander kan natuurlijk niet zonder zijn fiets, en dus zijn we op maandag Rome met de fiets gaan verkennen. Echt een aanrader, kan ik je zeggen! Je bent overal veel sneller en daarnaast was het ook een aangename luxe voor de voetjes, die na 4 dagen Rome per voet, toch wel aardig wat blaartjes hadden opgelopen.
Met de fiets zijn we naar Testaccio gegaan, een buurt ten zuiden van Rome, waar we bij een hele grote lokale markt uitkwamen, waar ook veel leuke tasjes te koop waren van bijvoorbeeld (klassieke) filmsterren. Daarnaast was er zelfs een bakker die een Chanel taart in de etalage had liggen! (Die wil ik dus voor mijn verjaardag!)

Daarna zijn we verder buiten de stad gefietst, waar we naar Eataly zijn gegaan, de grootste en meest luxe Italiaanse supermarkt van Rome. Je kan er fantastisch lekkere (en ook vooral dure) ingrediënten kopen, maar ook leuke gadgets, zoals Iphone hoesjes en tasjes. Deze 2 hieronder vind ik echt super!  Tevens hebben we hier heel lekker gegeten! :) Er was buiten de supermarkt ook een marktje, waar je onder andere ringen kon kopen met je favoriete boek er op. Maar er waren ook tassen van boek covers en oorbellen, zoals bijvoorbeeld een tasje van een van mijn favoriete kinderboeken: ‘Le Petit Prince’.

Daarna zijn we met de fiets rondom het Colosseum gefietst, er kris kras door alle straatjes gegaan. Een super leuke belevenis en ook perfect om mooie mensen te spotten. Het valt op dat veel Italianen hier nog fan zijn van de Ombre look wat betreft hun kapsel. En ook oude dames lopen er vaak nog heel stijlvol bij. Ik kwam daarnaast nog een paar leuke etalages tegen met mooie tasjes, sleutelhangers van rugtasjes (zo trendy nu! :) ), een man die op straat sieraden maakt en verkoopt en een super zachte prinsessen stoel.

Natuurlijk moest ik ook de Italiaanse stappers even rust geven en onderuit gezakt heerlijk genieten van het weer, het uitzicht en van de Italiaanse vibe! Kan ik hier blijven wonen?

Wat gaan die heerlijke dagen toch snel! Maar met veel mooie herinneringen kan ik er weer even tegen aan! En.. wat vinden jullie van mijn bloemetjes fiets? It’s so me! :)

Liefs,

Mary

P.S. Bij thuiskomst minder fietsgeluk… Mijn fietswiel is gestolen!

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>