Rome shopping stad

Rome shopping stad

Dag 2 in Rome en het was tijd om de stad te verkennen als shopping stad! Shoppen kan in Rome eigenlijk door de hele stad heen, maar de echt grote modehuizen zijn allemaal aan de Via del Corso gevestigd. Dit is een 1,5 kilometer lange straat boordevol met flagship stores en chique zaken. In een zijstraat van de Via del Corso zijn ook alle designer winkels te vinden, en het is natuurlijk altijd even leuk om hier te window shoppen. Ik ben als eerste geslaagd bij Calzedonia een Italiaanse keten waar je helemaal los kan gaan op het gebied van panty’s en sokken.  Ik heb hier weer een aantal onmisbare basic panty’s gekocht. Daarna ben ik verder gaan shoppen, maar het bleef dit keer wel vooral bij window shoppen. Dit was met name omdat het heel erg druk was, en we af en toe niet door de hordes aan toeristen en groep reizigers heen kwamen. Ik had niet verwacht dat Rome rond dit tijdstip van het jaar al zo toeristisch was. Daarnaast is de grote shopping straat ook heel erg lang en razen er ook gewoon auto’s doorheen.  Hierdoor mist het wel zijn charmes en is het wat minder knus. Ik vond persoonlijk de winkelstraten van Barcelona en Lissabon wel wat mooier en overzichtelijker en dat was uiteindelijk ook te merken in mijn opbrengst van de dag. Uiteindelijk heb ik mijn slag nog wel kunnen slaan in Sisley, een Franse keten die in Amsterdam alleen in de Bijenkorf te vinden is. Ik heb hier een leuk broekje gekocht (foto’s volgen snel!). Als laatste ben ik nog in een van de vele Italiaanse lederzaken ingedoken en heb daar nog een schattig geel leren tasje gekocht. Wellicht een klein beetje een magere shopping score in vergelijking tot mijn shop trip in Barcelona, maar ik ben toch heel erg blij met mijn nieuwe items!
Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog de nodige toeristische trekpleisters bezocht zoals de Spaanse trappen en de Trevi fonteinen waar ik natuurlijk ook een muntje heb in gegooid met de hoop dat het me veel (shop) geluk zal brengen…
Ciao,

Mary

Ik draag hier:

Top – Things I like, things I love (klik hier voor mijn post over deze winkel)
Blazer – Zara
Jeans – Bershka

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>