Give a girl the right shoe…

Give a girl the right shoe…

Dit weekend ben ik met mijn lieve vriendinnen naar Rotterdam gegaan. Nog ter eren van mijn verjaardag werd ik eens even lekker in de watten gelegd. We zijn daarom naar de kunsthal gegaan waar de expositie S.H.O.E.S. wordt gepresenteerd. Als echte schoenen liefhebber wilde ik deze expositie natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan, en ook al was het super mooi weer, de vijfhonderd schoenen die tentoongesteld waren hadden een te grote aantrekkingskracht om naar binnen toe te gaan. De collectie die wordt getoond zijn damesschoenen van 1900 tot nu en hebben ieder voor zich een mooi, futuristisch, kleurrijk en stijlvolle pasvorm.
Ik vond dat er een grote variëteit aan schoenen te vinden was tijdens de expositie en ik werd verlekkerd door al het moois dat ik tot mij kon nemen, maar wat ik wel wat jammer vond was dat er niet echt een verhaal bij de schoenen werd verteld die werden getoond. Alle bezoekers kregen wel een boekje waarin de designer van de schoen werd genoemd, met soms een kleine toelichting, maar deze toelichting was eigenlijk heel summier en het echte verhaal achter de schoen ontbrak dus, wat toch een gemiste kan was! Hierdoor werd de expositieruimte meer een enorm luxe en bijzonder schoenenwinkel dan echt een stuk uit een museum. Gelukkig werden een aantal pumps wel letterlijk op een voetstuk geplaatst achter een mooie glazen vitrinekast.  De schoenen waren stuk voor stuk bijzonder en ook zijn de meeste bekende designers allemaal voorbij gekomen waaronder Jimmy Choo, Vivienne Westfield, Manolo Blahnik en natuurlijk Christian Louboutin (like!). Maar ook Nederlandse designers werden in het zonnetje gezet zoals Jan Taminiau en Viktor & Rolf.
Al met al was het dus een geslaagd dagje uit en is het toch een must voor alle shoe-aholics om een bezoekje aan de Kunsthal te brengen. Dit kan nog tot en met 11 mei 2014. Een tip is om hier op 5 april naar toe te gaan. Dan kan het je ook nog wat opleveren omdat op 5 april een ware schoenen ruilbeurs zal worden georganiseerd, waarvoor je een paar schoenen naar keuze kan uitkiezen als je een paar schoenen van jezelf ervoor terug geeft. Ook zal er deze dag een stiletto run plaatsvinden!

Een andere leuk vondst die ik nog tegenkwam in de kunsthal was een aankomende veiling van gebreide truien. Een dame uit Rotterdam van 80 jaar die haar leven lang truien had gebreid heeft hier alle 200 gebreide truien tentoongesteld die binnenkort zullen worden geveild.

Hieronder zal ik jullie de leukste en bijzondere schoenen van de expositie laten zien. Waaronder de Louboutin van Carrie Bradshaw die zij droeg toen ‘Big’ haar voor de tweede keer ten huwelijk vroeg en de pump van Vivienne Westwood die Naomi Campbell droeg toen zij op de catwalk viel.

Lieve vriendinnen, bedankt voor dit leuke cadeautje en veel plezier voor diegenen die nog gaan!

 

Ballerina’s met Swarovski diamonds van Jan Taminiau

 

De fatale pump van Naomi Campbell

De beroemde schoen van Carrie

It’s so true!

Een vrouwenlichaam als schoen…

Schoen met dolk

 

Klompen van Victor & Rolf

200 gebreide truien

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>