Trip down memory lane

Trip down memory lane

Afgelopen week was een hele drukke week, waarin veel is gebeurd. Hier over volgt later meer. Maar daarom heeft mijn nieuwe blog post ook iets langer op zich laten wachten. Sorry daarvoor! Het was ook een week waarin ik helaas wat minder inspiratie heb kunnen opdoen dan normaal, en daarom zocht ik vanmorgen er weer eens een aantal foto’s van inspirerende trips bij. Mijn vriend en ik zijn tevens bezig met het opnieuw decoreren van onze woonkamer (leuk!) en zoeken de mooiste foto’s van onze wereldtrips er daarom graag bij voor een ereplaatsje aan de muur.

Een van onze mooiste trips was ten tijde van dat ik studeerde aan de University of Hong Kong en vanuit daar een trip naar Tokio heb gemaakt. In alles is Tokio uniek. De grote contrasten tussen eeuwen oude tradities en aan de andere kant de uber moderne technologische invloeden die in het straatbeeld te vinden zijn, is er geen enkele straat in Tokio waar je zonder verbazing aan voorbij kan gaan. Daarnaast geldt ook dat hoe gekker de kleding, hoe beter het is, en niemand die ervan opkijkt. Ik ben dol op de Japanse harajuku girls vanwege de wijde rokjes, knielange sokken en gegiechel (bij alles wat je tegen ze zegt).  Ik zou het liefste weer een dagje naar deze bruizende stad willen afreizen en een dagje op een bankje zitten om rond te kijken naar alles wat hier voorbij komt. Toen ik in Tokio was had ik daarnaast heel erg geluk omdat ik precies kwam toen de cherry blossom in bloei stond. Voor de Japanners betekent dit dat er een feestje gevierd mag worden. In alle parken gaan de mensen onder de cherry blossems zitten en genieten zij van zelfgemaakte gerechen en lekkere drankjes.
Uiteraard is Tokio ook de place to be om te shoppen. Vooral voor unieke panty’s in allerlei kleuren en motieven, de meest hoge hakken en plateau zolen, hoedjes, hair extensions, nep lederen kleding, je bent er hiervoor in Tokio aan het juiste adres. Ook het eten is in Tokio fantastisch.. De overheerlijke gerechten als sushi, sashimi, beef teriyaki, noodles soups, etc. ik ben er dol op!
Je raad het al, ik zou zeker weer heel graag een keertje terug willen naar deze fantastische stad! Voorlopig moet ik het helaas nog even bij de foto’s houden…

Liefs,

Mary

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>