My True Colors

My True Colors

Afgelopen jaar heb ik een heel leuk cadeautje van mijn moeder ontvangen toen ik geslaagd was. Samen met haar ben ik op bezoek geweest bij een kleur & stijlcoach in Amsterdam. Het is een cadeautje dat ik alle vrouwen (en tevens ook mannen eigenlijk), zou willen aanraden, want het is iets waar jij de rest van je leven nog baat bij kan hebben!

Tijdens het bezoek van de stijlcoach heb ik een kleurenworkshop en stylingworkshop gedaan. De kleurenworkshop heeft als doel om te kijken welke kleuren bij jouw passen, omdat niet iedereen elke kleur namelijk dragen! Als je wel eens een vakantiefoto van je terugkijkt dan kan je op de ene foto soms stralen, terwijl je op de andere foto heel bleek er uit kan zien, of weinig sprankelen. Het zou goed komen dat dit komt door de kleur van de kleding die je aan hebt gehad. Als je de juiste kleuren draagt die passen bij je huidskleur, haarkleur en ogen dan oog je ook stralender en kunnen zelfs oneffenheden of eerste ouderdomverschijnselen  tegen gaan. Dat is iets dat we natuurlijk allemaal willen, en daarom is deze workshop een echte must have!

Tijdens de kleurenworkshop gaat de coach kijken welke kleuren bij jou passen. Ze gaat met verschillende doeken aan de slag en kijkt bij welke kleur jouw ogen als het ware gaan fonkelen. Bij mij ging ze te werk op basis van de 4 seizoenen. Nadat ik een twintigtal doeken van verschillende kleuren om mij heen kreeg geworpen, bleek al snel dat ik een lentetype ben. Bij een lentetype heeft 3 basiskleuren, helder blauw, roomwit en grijs. Dit moet gecombineerd worden met felle kleuren als rood en geel. De kleur zwart komt eigenlijk niet voor bij het lentetype. Dit was voor mij een bijzondere ontdekking! Nu wil ik niet zeggen dat ik zwart meteen heb verbannen uit mijn kledingkast, maar ik kan wel zien dat als ik bijvoorbeeld een beetje moe ben, deze kleur mij erg wit kan maken, en dat ik zwart beter kan dragen met een felle kleur. Ook gaf de kleurencoach mij bijvoorbeeld te tip om mijn haar niet te blond te verven, maar iets meer gemêleerd of met highlights. Qua make-up gelden ook dezelfde tips. Zo draag ik bijvoorbeeld nu altijd bruine eyeliner dan zwart, omdat dit zachter in mijn gezicht staat en heb ik een bril gekocht met een bruine montuur i.p.v. een zwart montuur.

In de middag heb ik ook een stijl workshop gevolgd! Dit was ook heel erg leuk, want hierbij gingen we kijken wat voor soort kleding het beste bij je past. Afhankelijk van je figuur kun je sommige items misschien beter in de winkel laten hangen. Ook dit werd uitvoerig besproken aan de hand van bijvoorbeeld een flopper die je in je kast had hangen.
Als flopper had ik een blouse meegenomen met wit en zwarte strepen. Ik vond dit eigenlijk een heel leuk bloesje maar kon het op een of andere manier nooit zo goed combineren, en nu weet ik waarom!
Mijn stijl wil ik graag beschrijven als romantisch en ook klassiek. En in mijn gezicht staan ronde vormen vooral goed, zoals bloemen. De blouse die ik aan had getrokken, had veel harde tegenstellingen in de kleuren zwart en wit (en ik had net geleerd dat zwart niet mijn kleur was!). Doordat de lijn recht waren, paste de blouse qua stijl en  qua kleur niet bij mij!

Zie hieronder een before en after foto van wat ik hiermee bedoel, ik hoop dat jullie dit ook zien!

Before After

In de praktijk heb ik elke dag wat aan het advies. Ik koop minder zwarte kleding, en als mijn huid bijvoorbeeld wit is in de winter, dan draag ik vaak een felle rode lippenstift, zodat mijn gezicht meer kleur krijgt, zoals je ook op de foto hierboven ziet.
De kleurenwaaier neem ik ook vaak mee als ik ga winkelen, want het kan je van een miskoop behoeden 😉

Ik kan het jullie dus allemaal zeker aanraden! Ik ben zelf bij Kleur & Stijlcoach Marga van den Bosch geweest. Ik zie ook dat ze dit soort dingen wel eens aanbieden bij Groupon. Ik weet niet of dat van dusdanig goede kwaliteit is, maar het kan zeker lonen om hier in een eenmalige investering te doen omdat het echt kan helpen bij het creëren van je top look!

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>